Waarom zou iemand naar je willen luisteren?

Voor we beginnen met het "standaard"belscript, is het goed om voor jezelf een aantal zaken echt goed op een rijtje te zetten en jezelf ook een aantal vragen te stellen. De vraag is wat jij zou doen als iemand je KOUD belt. Dus:
 

  1. Als iemand MIJ belt, waarom luister ik dan bij de ene persoon wel en waarom wimpel ik de andere het liefst zo snel mogelijk af?

  2. Als iemand MIJ belt, ben ik dan geintresseerd in wat diegene allemaal kan aanbieden aan spullen en diensten, wat ik misschien helemaal niet nodig heb, voor een prachtige prijs en doorgaat over hoe goed hij of zij wel is of heb ik juist een luisterend oor op het moment dat iemand me vraagt of hij/of zij mij kan helpen een probleem op te lossen?

  3. Voel jij op het moment als iemand belt of hij/zij wel eerlijk is?   
     

1. Op het moment dat iemand mij belt en ik al proef dat er met een standaard belscript wordt gewerkt, dan haak ik al af. De opening van zo'n standaard script is meestal in de trend van:: "Goedendag, spreek ik met meneer van Veen? Ja, Fijn dat ik u tref. Ik heb het genoegen u een aanbieding te mogen doen van het AD en mag u vandaag de krant aanbieden voor 4 euro per maand. Wie wil dat nou niet?' Ik haak daar meteen op af en geef netjes aan dat ik dat niet wil. Daarna gaat de beller nog even door om mij ervan te overtuigen dat het voor mij toch wel belangrtijk is dat ik de krant lees en merk ik dat ik het gesprek steeds irritanter vind worden. 

 

1. Op het moment dat de beller zich op onderstaande manier voorstelt dan ben ik veel eerder geneigd te luisteren en zelfs mee te denken:
Goedemiddag meneer van Veen, Excuses dat ik u stoor. U kent mij niet en ik zal ook geen tijd van u in beslag nemen op het moment dat u het niet uitkomt, maar ik wil mijzelf en mijn bedrijf graag aan u voorstellen. Mag dat? (BIJ NEE) netjes antwoorden met: Geen probleem, prettige dag verder.

Bij Ja:
en wellicht dat we elkaar op een later tijdstip nog eens spreken. 
een andere manier voorstelt bende moeite neemt   

Vermijd die valkuilOf, ik bel u namens Essent en kan uw  Meestal wordt er ook nog flink gelachen lach lach.